Voorafgaande toestemming

Tip: Gebruik je Google Tag manager om consent in te regelen? Lees hoe je dat doet in dit artikel.

Om voorafgaande toestemming mogelijk te maken, past u het kenmerk “data-cookieconsent” toe op scripts voor het instellen van cookies op uw website. Stel de waarde in op een of meer van de cookie categorieën “voorkeuren”, “statistieken” en “marketing” in overeenstemming met de soorten cookies die door elk script worden ingesteld. Wijzig tot slot het attribuut “type” van “text / javascript” in “text / plain”. Voorbeeld van het wijzigen van een bestaande universele script tag van Google Analytics:

<script type="text/plain" data-cookieconsent="statistics">

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-00000000-0', 'auto');

ga('send', 'pageview');