Cookiebot WordPress installatie

De cookie consent banner implementeren

Je kan de Cookiebot cookie consent banner op twee manieren implementeren in je WordPress website. Met behulp van de Cookiebot WordPress plugin of handmatig.

Gebruik je Google Tag Manager? Implemeer Cookiebot dan met de Google Tag Manager uitleg.

De Cookiebot WordPress Plugin

cookiebot-plugin
Cookiebot WordPress plugin

Download, installeer en activeer de Cookiebot WordPress plugin. Geef vervolgens in de settings van de plugin je Cookiebot ID in. Je kan deze terug vinden in de Cookiebot manager. Deze ziet er zo uit: data-cbid="00000000-0000-0000-0000-000000000000". Gebruik alleen de cijferreeks. Voor geavanceerde functionaliteiten lees je de officiële Cookiebot WordPress plugin handleiding.

Handmatig

Voeg je persoonlijke Cookiebot consent script toe aan de “header.php” pagina van je template, tussen de <head> tag en voor wp_head().Je kan kiezen of je de automatische cookieblokkering gebruikt of toch handmatig de voorafgaande toestemming wil implementeren. Gebruikt overeenkomstig het correcte script.Bijvoorbeeld:

<!DOCTYPE html>
<html <?php language_attributes(); ?>>
<head>
<title><?php wp_title(); ?></title>
<link rel="stylesheet" href="<?php echo get_stylesheet_uri(); ?>" type="text/css" media="screen" />
<script id="CookieConsent" src="https://consent.cookiebot.com/uc.js" data-cbid="00000000-0000-0000-0000-000000000000" type="text/javascript" async></script>
<?php wp_head(); ?>
</head>

* In dit voorbeeld wordt geen gebruik gemaakt van automatische cookieblokkering. Als de header.php pagina opgeslagen is zal de cookiebanner weergegeven worden op je website. Maak je gebruik van automatische cookieblokkering dan kan je doorgaan naar het implementeren van de cookieverklaring.

Voorafgaande toestemming implementeren bij plug-ins

Om voorafgaande toestemming mogelijk te maken, past u het kenmerk “data-cookieconsent” toe op scripts voor het instellen van cookies op uw website. Stel de waarde in op een of meer van de cookie categorieën “voorkeuren”, “statistieken” en “marketing” in overeenstemming met de soorten cookies die door elk script worden ingesteld.

Wijzig tot slot het attribuut “type” van “text / javascript” in “text / plain”.

Bijvoorbeeld:

<script type="text/plain" data-cookieconsent="marketing"src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js"></script>

In WordPress kunnen script tags ook geladen worden door de functie wp_enqueue_script.

Als dat het geval is kan je de noodzakelijke aanpassingen maken met gebruik van het filter script_loader_tag. PHP plugin voorbeeld:

wp_enqueue_script('addthis_widget.js', $script);
add_filter( 'script_loader_tag', function ( $tag, $handle ) {     if ( 'addthis_widget.js' !== $handle )         return $tag;     $tagstring = str_replace( 'text/javascript', 'text/plain', $tag );     $tagstring = str_replace( ' src', ' data-cookieconsent="marketing" src', $tagstring );     return $tagstring; }, 10, 2 );

De cookieverklaring volledig weergeven op een aparte WordPress pagina of post:

Als je de cookieverklaring volledig wil weergeven op een aparte pagina of post kan je het cookieverklaring script toevoegen zoals hieronder beschreven:Maak in WordPress een nieuwe pagina of post aan en voeg de volgende code toe op de locatie waar je de verklaring wil hebben, bijvoorbeeld:

<script id="CookiePolicy" src="https://consent.cookiebot.com/00000000-0000-0000-0000-000000000000/cd.js" type="text/javascript" async></script>

Probeer nu 30 dagen gratis Cookiebot

Cookie scanner, cookie banner, cookieverklaring en cookie toestemming in één.

• Cookies op je website gebruiken volgens AVG, ePrivacy en cookie wetgeving
  • Cookiebeheer volledig geautomatiseerd
  • Cookie banner op basis van jouw huisstijl
  • Automatisch opgestelde cookieverklaring, altijd up to date

De Cookiebot oplossing draait op 400.000+ websites, beheert 10 miljard User Consents en ondersteunt 40+ talen. CookieInfo is de grootste Cookiebot partner in Europa.