Om voorafgaande toestemming in te stellen voor advertenties die voorgeschoteld worden door Google AdSense/DoubleClick dien je de volgende attributen (in bold) toe te voegen aan het bestaande AdSense script:

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js" type="text/plain" data-cookieconsent="marketing"></script>
<ins class="adsbygoogle"
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-2028730546517203"
data-ad-slot="2819293335"
data-ad-format="auto"></ins>
<script type="text/plain" data-cookieconsent="marketing">
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Bij AdSense is er geen optie om advertenties weer te geven in een sessie zonder marketing cookies te plaatsen bij de gebruiker. Het is dus niet mogelijk advertenties te laten zien als de gebruiker geen toestemming geeft voor marketing cookies.