Als je de standard scripts gebruikt die je in de Cookiebot manager kan vinden zal er in de banner en verklaring branding van cookiebot te zien zijn:

Om dit te verwijderen pas je de scripts aan.

Banner

In het bannerscript vervang je “Cookiebot” door “Cookieconsent”.

Handmatige cookieblokkering:

Dus niet dit script (in rood gemarkeerd de tekst die vervangen dient te worden):

<script id="Cookiebot" src="https://consent.cookiebot.com/uc.js" data-cbid="00000000-0000-0000-0000-000000000000" type="text/javascript" async></script>

Maar het volgende script (in groen gemarkeerd de tekst die je vervangen hebt):

<script id="CookieConsent" src="https://consent.cookiebot.com/uc.js" data-cbid="00000000-0000-0000-0000-000000000000" type="text/javascript" async></script>

Automatische cookieblokkering:

Dus niet dit script (in rood gemarkeerd de tekst die vervangen dient te worden):

<script id="Cookiebot" src="https://consent.cookiebot.com/uc.js" data-cbid="00000000-0000-0000-0000-000000000000" data-blockingmode="auto" type="text/javascript"></script>

Maar het volgende script (in groen gemarkeerd de tekst die je vervangen hebt):

<script id="CookieConsent" src="https://consent.cookiebot.com/uc.js" data-cbid="00000000-0000-0000-0000-000000000000" data-blockingmode="auto" type="text/javascript"></script>

Als alternatief zou je ook je lokale CSS kunnen aanpassen, gebruikmakend van de CSS !important regel:

#CybotCookiebotDialogDetailFooter { display: none !important }

Echter zal dit de gehele regel verwijderen, inclusief de “last update” tijd, welke wel informatief zou kunnen zijn voor je bezoekers.

Verklaring

In het bannerscript vervang je “CookieDeclaration” door “CookiePolicy”.
Dus niet dit script (in rood gemarkeerd de tekst die vervangen dient te worden):

<script id="CookieDeclaration" src="https://consent.cookiebot.com/00000000-0000-0000-0000-000000000000/cd.js" type="text/javascript" async></script>

Maar het volgende script (in groen gemarkeerd de tekst die je vervangen hebt):

<script id="CookiePolicy" src="https://consent.cookiebot.com/00000000-0000-0000-0000-000000000000/cd.js" type="text/javascript" async></script>

Als alternatief zou je ook je lokale CSS kunnen aanpassen, gebruikmakend van de CSS !important regel:

#CookieDeclarationLastUpdated { display: none !important }

Echter zal dit de gehele regel verwijderen, inclusief de “last update”tijd, welke wel informatief zou kunnen zijn voor je bezoekers.