Verwijderen van Cookiebot branding in de banner en verklaring

Als je de standard scripts gebruikt die je in de Cookiebot manager kan vinden zal er in de banner en verklaring branding van cookiebot te zien zijn:

Om dit te verwijderen pas je de scripts aan.

Banner

In het bannerscript vervang je “Cookiebot” door “Cookieconsent”.

Handmatige cookieblokkering:

Dus niet dit script (in blauw gemarkeerd de tekst die vervangen dient te worden):

<script id="Cookiebot" src="https://consent.cookiebot.com/uc.js" data-cbid="00000000-0000-0000-0000-000000000000" type="text/javascript" async></script>

Maar het volgende script (in blauw gemarkeerd de tekst die je vervangen hebt):

<script id="CookieConsent" src="https://consent.cookiebot.com/uc.js" data-cbid="00000000-0000-0000-0000-000000000000" type="text/javascript" async></script>

Automatische cookieblokkering:

Dus niet dit script (in blauw gemarkeerd de tekst die vervangen dient te worden):

<script id="Cookiebot" src="https://consent.cookiebot.com/uc.js" data-cbid="00000000-0000-0000-0000-000000000000" data-blockingmode="auto" type="text/javascript"></script>

Maar het volgende script (in blauw gemarkeerd de tekst die je vervangen hebt):

<script id="CookieConsent" src="https://consent.cookiebot.com/uc.js" data-cbid="00000000-0000-0000-0000-000000000000" data-blockingmode="auto" type="text/javascript"></script>

Als alternatief zou je ook je lokale CSS kunnen aanpassen, gebruikmakend van de CSS !important regel:

#CybotCookiebotDialogDetailFooter { display: none !important }

Echter zal dit de gehele regel verwijderen, inclusief de “last update” tijd, welke wel informatief zou kunnen zijn voor je bezoekers.

Verklaring

In het bannerscript vervang je “CookieDeclaration” door “CookiePolicy”.
Dus niet dit script (in blauwgemarkeerd de tekst die vervangen dient te worden):

<script id="CookieDeclaration" src="https://consent.cookiebot.com/00000000-0000-0000-0000-000000000000/cd.js" type="text/javascript" async></script>

Maar het volgende script (in groen gemarkeerd de tekst die je vervangen hebt):

<script id="CookiePolicy" src="https://consent.cookiebot.com/00000000-0000-0000-0000-000000000000/cd.js" type="text/javascript" async></script>

Als alternatief zou je ook je lokale CSS kunnen aanpassen, gebruikmakend van de CSS !important regel:

#CookieDeclarationLastUpdated { display: none !important }

Echter zal dit de gehele regel verwijderen, inclusief de “last update”tijd, welke wel informatief zou kunnen zijn voor je bezoekers.

Probeer nu 30 dagen gratis Cookiebot

Cookie scanner, cookie banner, cookieverklaring en cookie toestemming in één.

• Cookies op je website gebruiken volgens AVG, ePrivacy en cookie wetgeving
  • Cookiebeheer volledig geautomatiseerd
  • Cookie banner op basis van jouw huisstijl
  • Automatisch opgestelde cookieverklaring, altijd up to date

De Cookiebot oplossing draait op 400.000+ websites, beheert 10 miljard User Consents en ondersteunt 40+ talen. CookieInfo is de grootste Cookiebot partner in Europa.