De cookie consent banner kan op een aantal manieren worden aangepast

1. Stijlopties gebruiken die in de Cookiebot manager zijn ingebouwd (geen programmeerkennis benodigd):

Met een premium abonnement kan je eenvoudig de ingebouwde templates gebruiken om de banner te stylen.

Je hebt de keuze uit 2 standard kleurenschema’s (wit en donker) of een volledig zelfgmaakte kleurenschema. Met je zelfgemaakte schema kan je eenvoudig de kleuren van de achtergrond, tekst, knoppen, tekst van de knoppen en randen aanpassen aan je eigen wensen. Je kan een kleur selecteren uit het kleuren pallet of een HEX code invoeren.

Je kan ook je logo uploaden – drag-and-drop of door het bestand te uploaden.

In de FREE versie is het niet mogelijk een aangepast logo te gebruiken en een aangepast kleurenschema te gebruiken.

Ga als volgt te werk:

1. Log in op de cookiemanager https://manage.cookiebot.com/goto/login
  2. Ga naar het menuitem “settings” en vervolgens naar tabblad “dialog”
  3. Kies vanuit het “Theme” drop-down menu “white”, “dark” of “custom”.

De kleuren aanpassen:

1. Met het “custom template” kan je de kleuren aanpassen door te klikken op de kleine pijl naast iedere kleur, of door op de kleur te klikken.
  2. Kies de gewenste kleur of voer de HEX code in.
  3. Klik “apply” om de kleur te kiezen
  4. Gebruik de preview knop (aan de linkerkant in de blauwe balk) om te zien hoe de banner er op je website uitziet.
  5. Als je tevreden bent met de stijl sla je je aanpassingen op (klik op “save” bovenaan in de blauwe balk aan de linkerkant).

Logo aanpassen of vervangen:

1. Kies eerst of je een logo wil laten zien in de banner (aanvinken/uitvinken).
  2. Je kan gebruik maken van het standaard logo. De kleur hiervan kan je aanpassen door de juiste kleur te selecteren.
  3. Gebruik je eigen logo. drag and drop of upload jouw eigen logo.
  4. Als je tevreden bent met het logo sla je je aanpassingen op (klik op “save” bovenaan in de blauwe balk aan de linkerkant).

2. Stijl je banner mbv de CSS !important regel:

Als alternatief  – of als toevoeging op de ingebouwde styling opties – kan je de banner verder stylen door gebruik te maken van de CSS !important regel in jouw eigen websites CSS style sheet. Hiermee overschrijf je de instellingen gemaakt vanuit de cookiebot manager. Om bijvoorbeeld het lettertype te wijzigen:

#CybotCookiebotDialog { font-family: Helvetica!important; }

3.Bouw je eigen banner precies zoals je het wil:

Er is een custom template beschikbaar vanuit het “template” drop-down menu. Hiermee kan je je eigen banner maken, gebruikmakend van HTML, CSS en Javascript. Er zijn HTML placeholders en naamconventies beschikbaar zodat je ingevulde en gebruikte velden (zoals de omschrijvingen van de categoriëen) automatisch gevuld worden door de teksten die je in de manager hebt ingevoerd.

4. Gebruik één van de CookieInfo custom banners

We hebben zelf een aantal custom banners, zoals degene die we op onze website gebruiken, gemaakt. Neem contact met ons op als je hier gebruik van wil maken. Uiteraard kunnen we hierin ook voorzien van het plaatsen van je logo en de styling aanpassen aan de look and feel van jouw website