Cookiebot bulk consent – cookie toestemming voor meerdere websites of sub domeinen

Cookiebot bulk consent of “Cross Domain Consent Sharing” is handig als je meer dan één website hebt of als jouw website meerdere sub domeinen heeft. Cookiebot heeft hiervoor een ‘one consent’-optie, waarbij website-gebruikers één keer toestemming kunnen geven zodat deze voor alle domeinen geldt. Met deze optie kan je websitegebruikers bij hun eerste bezoek aan één van jouw websites de cookie toestemming laten geven voor alle websites.

Cookiebot bulk consent of Cross-Domain Consent Sharing - CookieInfo
Cookiebot bulk consent of Cross-Domain Consent Sharing

Hoe het werkt:

Als bulk consent is ingeschakeld zal de Cookiebot een separate, willekeurige unieke ID opslaan samen met de website bezoekers cookie toestemming. Als er wordt voldaan aan de volgende criteria  zal deze unieke ID (geëncrypt) opgeslagen worden in de Third-party cookie ‘CookieConsentBulkTicket’ die geplaatst wordt in de browser-sessie.

• De ‘one-consent’ optie is ingeschakeld
  • De website-gebruiker laat third-party cookies toe in de browser instellingen
  • De website-gebruiker heeft ‘do not track’ uitgeschakeld in de bowser instellingen.
  • De website gebruiker heeft toestemming gegeven voor alle, of tenminste ‘voorkeuren’, type cookies.

Werken met domein groepen

Wil je cookie toestemming voor meerdere domeinen apart inregelen, dan kun je werken met domein groepen in de Cookiebot manager.

Probeer nu 30 dagen gratis Cookiebot

Cookie scanner, cookie banner, cookieverklaring en cookie toestemming in één.

• Cookies op je website gebruiken volgens AVG, ePrivacy en cookie wetgeving
  • Cookiebeheer volledig geautomatiseerd
  • Cookie banner op basis van jouw huisstijl
  • Automatisch opgestelde cookieverklaring, altijd up to date

De Cookiebot oplossing draait op 500.000+ websites, beheert 13 miljard User Consents en ondersteunt 40+ talen.