De cookiebanner implementeren

Voeg je persoonlijke CookieInfo consent script toe aan de “header.php” pagina van je template, tussen de <head> tag en voor wp_head(). Bijvoorbeeld:
<!DOCTYPE html>
<html <?php language_attributes(); ?>>
<head>
<title><?php wp_title(); ?></title>
<link rel="stylesheet" href="<?php echo get_stylesheet_uri(); ?>" type="text/css" media="screen" />
<script id="CookieConsent" src="https://consent.cookieinfo.net/uc.js" data-cbid="00000000-0000-0000-0000-000000000000" type="text/javascript" async></script>
<?php wp_head(); ?>
</head>

Als de header.php pagina opgeslagen is zal de cookiebanner weergegeven worden op je website.

Voorafgaande toestemming implementeren bij plugins

Om voorafgaande toestemming mogelijk te maken, past u het kenmerk “data-cookieconsent” toe op scripts voor het instellen van cookies op uw website. Stel de waarde in op een of meer van de cookie categorieën “voorkeuren”, “statistieken” en “marketing” in overeenstemming met de soorten cookies die door elk script worden ingesteld. Wijzig tot slot het attribuut “type” van “text / javascript” in “text / plain”.

Bijvoorbeeld:

<script type="text/plain" data-cookieconsent="marketing"src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js"></script>

In WordPress kunnen script tags ook geladen worden door de functie wp_enqueue_script. Als dat het geval is kan je de noodzakelijke aanpassingen maken met gebruik van het filter script_loader_tag.

PHP plugin voorbeeld:

wp_enqueue_script('addthis_widget.js', $script);

add_filter( 'script_loader_tag', function ( $tag, $handle ) {
    if ( 'addthis_widget.js' !== $handle )
        return $tag;
    $tagstring = str_replace( 'text/javascript', 'text/plain', $tag );
    $tagstring = str_replace( ' src', ' data-cookieconsent="marketing" src', $tagstring );
    return $tagstring;
}, 10, 2 );

De cookieverklaring volledig weergeven op een aparte wordpress pagina of post:

Als je de cookieverklaring volledig wil weergeven op een aparte pagina of post kan je het cookieverklaring script toevoegen zoals hieronder beschreven:
Maak in WordPress een nieuwe pagina of post aan en voeg de volgende code toe op de locatie waar je de verklaring wil hebben, bijvoorbeeld:

<script id="CookiePolicy" src="https://consent.cookieinfo.net/00000000-0000-0000-0000-000000000000/cd.js" type="text/javascript" async></script>